Yritys

Perheyritys kasvoi erikoiskuljetusten huippuosaajaksi

 

Rantala-yhtiöihin kuuluu useita yrityksiä. Punainen lanka löytyy logistiikasta, jonka ympärille nivoutuu laitilalaisen perheyrityksen historia aina 1940-luvulta asti. Tänä päivänä Rantala-yhtiöissä on mukana yhdeksän yritystä, joiden päätoimiala on sama eli logistiikka. Tarjolla on avaimet käteen -palveluita erikoiskuljettamisen, sorakuljetusten, nostojen sekä muiden logististen toimien tarpeisiin.

Pitkät perinteet

Rantala-yhtiöt on oikea kumppani, kun on kyse erikoiskuljetuksista. Ylisuuret, ylileveät, ylipitkät tai yliraskaat kuljetukset hoituvat, myös kaikki sellainen, joiden kuljettamiseen muiden kuljetusliikkeiden kalustot eivät sovellu. Palveluihin sisältyvät myös sorakuljetukset ja nostopalvelut.

Aimo Rantala perusti kuljetusyrityksen 1940-luvun lopulla. Tällöin päätoimialana oli sorakuljetus ja maansiirto. Yrittäjällä oli jo tuolloin monta rautaa tulessa, ja niinpä yritys tarjosi logistiikkapalveluita myös henkilökuljetuksen puolella; tielaitoksen ”isot herrat” pääsivät nauttimaan Rantalan Amerikan autojen kyydeistä ja koppalakkisista kuljettajista.

RY-97(2)
RY-49(2)

Kuljetuksia nyt jo kolmannessa polvessa

Timo Rantala aloitti yrittäjänä 1.10.1976 ja on omien sanojensa mukaan toiminut kuljetusalan yrittäjänä tasan yhden päivän poikaansa Heikkiä pidempään. Heikki syntyi 2.10.1976 yrittäjä-isän viedessä tiilikuormaa Uuteenkaupunkiin.

Nykyinen yrittäjä, Heikki Rantala, on vastannut yritystoiminnasta vuodesta 2010 saakka. Hän on kasvanut kuljetusliikkeeseen, joten yrittäjyys on ollut ainoa oikea uravaihtoehto hänelle. Työhistoriaa hän kartoitti ennen kuljetusliikkeen ruoriin siirtymistä muun muassa eri satamien insinööritehtävissä.